Stuc-werk buitenhuis

Wilt u graag een mooie strakke afgewerkte gevel of buiten muur? 

Dan is het laten stucen van een buitengevel de oplossing om uw huis weer een compleet andere blik te geven.

 

Stukadoorswerk op de buitengevel geeft niet alleen een strak en fraai uiterlijk, het beschermt ook tegen verschillende weersinvloeden. Wilt u uw buitengevel laten stucen?

 

Dan wilt u uiteraard weten wat de mogelijkheden en kosten zijn per M Lees snel alle informatie over de mogelijkheden van het buitengevel stucwerk

 

Welk soort stucwerk kan er op de buitengevel?

Er zijn verschillende mogelijkheden om uw buitenmuur waterdicht maar met dampopen materiaal of te werken. Zo kun je grof, glad of stucwerk met isolatie laten aanbrengen. 

 

  • Pleisterwerk (glad stucwerk) : U kunt uw gevel glad laten stucen met licht schuureffect, op deze manier is uw gevel beschermd tegen alle weersinvloeden van buitenaf. 
  • Bepleisteren met schifting : u kunt u buitenmuren laten stucen door deze te bepleisteren met schifting, zoals de buitengevels van historische panden zijn bepleisterd. 
  • Spachtelputz : Er is ook een mogelijkheid om de buitengevel te stucen en te voorzien van spachtelputz. Spachtelputz is op verschillende kleuren verkrijgbaar en wordt vaan aangebracht bij moderne panden. 
  • Sierpleister : Wij kunnen voor u ook sierpleister stucen op uw buitenmuur, hiermee creëert u een eigen karakter ook uw gevel. 

Buitenmuur stucen en schilderen. 

Als de gevel van uw huis is bekleed met stucwerk dan is het verstandig deze te voorzien van schilderwerken. Omdat cementbeton mortel vocht aantrekt zal er door een extra laag schilderwerk een betere bescherming zijn tegen regen en vocht 

 

Zo kunt u laten schilderen met een buitenkwaliteit latex die weersbestendig is en vocht regulerend werkt.

 

Buitengevelisolatie laten plaatsen. 

Buitengevels kunnen ook worden voorzien van isolatie. Een goede gevelisolatie is belangrijk voor het behoud van u huis en kunt u flink besparen op uw energierekening. 

Bij het plaatsen van gevelisolatie wordt een laag van harde kunststof schuim platen (ook wel tempex platen genoemd) geleid of geschroefd tegen uw buitengevel. 

Als de platen zijn aangebracht, zal over de gehele gevel wapeningsgaas geplaatst moeten worden om zo scheurvorming te voorkomen.