Stukadoor wanden en plafonds

Gastbeton laat zich perfect aanbrengen dor een stuclaag aan te brengen. De gestucte gasbeton muur zorgt niet alleen voor een perfecte strakke uitstraling, maar dankzij de samenstelling van gasbeton wordt ook optimaal genoten van de thermisch akoestisch isolerende eigenschappen.  

Gastbeton stukadoren.  

Gastbeton, bij velen bekend als Ytong of cellenbeton, is een lichtgewicht en bovenal duurzaam materiaal waarmee snel een nieuwe muur gerealiseerd kan worden. Het lichte gewicht gecombineerd met de mogelijkheid om maatwerk te leveren en de isolerende eigenschappen zorgen ervoor dat steeds meer mensen kiezen voor een muur van gasbeton. Als de muur eenmaal opgetrokken is kan deze gestukadoord worden. 

Voordat de muur daadwerkelijk gestukadoord kan worden dient deze eerst voorgestreken te worden. Voor het voorstrijken wordt stuc-primer gekozen. na het kiezen van de stuc-primer kan er gestukadoord worden. Het droge van de primer staat op de verpakking, maar is ook afhankelijk van de omgevingstemperatuur en de luchtvochtigheid.

 

Maak de gipsmortel aan, houd er rekening mee dat de gipsmortel binnen een half uur verwerkt dient te worden. hierbij raden wij KnauwMP75 of KnaufUP210 

 

Schep vervolgens een beetje aangemaakte mortel op het opzetbord (maak daarbij gebruik van de troffel) en breng dit met een pleisterspaan aan op het gasbeton. De mortel wordt in een opgaande beweging aangebracht, waarbij de pleisterspaan in een hoek van 45 graden gehouden wordt. Begin altijd halverwege de wand en werk van daaruit eerst naar de boven- en vervolgens naar de onderkant. Hierdoor wordt voorkomen dat de nieuwe pleisterlaag tijdens het werken aan de onderkant beschadigd wordt.

Direct na het aanbrengen kan begonnen worden met het reien van de stuclaag. Dit is noodzakelijk om een strak en glad eindresultaat te krijgen. Bij het reien wordt van onder naar boven gewerkt.

 

Ongeveer 20 – 30 minuten na het reien kan begonnen worden met het messen van de stuclaag. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een spacmes. Werk van boven naar beneden en zorg ervoor dat het spacmes in een hoek van 45 graden gehouden wordt tijdens het messen.

 

15 minuten na het messen kan overgegaan worden op het sponzen van de muur. Dit gebeurt met een pleisterspaan die in een hoek van 30 graden gehouden wordt.

 

Na het sponzen kan er overgaan worden tot het pleisteren van de muren met een pleisterspaan.

 

Houd rekening met een droogtijd van 1 dag voor een nieuwe stuclaag. 

stukadoor traphal starlatexSLS

Wil je jouw wanden en plafonds een strak en modern uiterlijk geven? Kies dan voor superglas stucwerk van Star Latex SLS! Onze ervaren stukadoors zorgen voor een perfecte afwerking van jouw muren en plafonds, waarbij oneffenheden en beschadigingen volledig worden weggewerkt.

 

Het resultaat is een super gladde ondergrond die perfect geschikt is voor het airless spuiten van latex verf in elke gewenste kleur. Bij STAR LATEX SLS staan we garant voor vakmanschap en kwaliteit, waarbij we altijd streven naar 100% tevredenheid van onze gewaardeerde klanten.

Renovliesbehang is de oplossing voor een strakke en naadloze afwerking van jouw wanden. Bij STAR LATEX SLS zijn we gespecialiseerd in het aanbrengen van renovliesbehang, waarbij we gebruik maken van hoogwaardige materialen en professionele technieken.

 

Renovliesbehang is niet alleen mooi en duurzaam, maar ook nog eens eenvoudig te onderhouden en te overschilderen in elke gewenste kleur. Of je nu kiest voor een moderne uitstraling of een klassieke design, met renovliesbehang van STAR LATEX SLS zit je altijd perfect en goed.

 

En het beste van alles is dat we jouw wanden snel efficiënt kunnen behangen, zodat je binnen no-time kunt genieten van een strakke een naadloze afwerking van jouw wanden en plafonds. Neem vandaag nog contact op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

Wat is pleisteren?

Pleisteren of pleisterwerk is mogelijk vanaf € 9 tot € 12 per m². Bij pleisterwerk (ook wel glad stucwerk genoemd) worden wanden glad en strak gestukadoord. Pleisterwerk wordt schilder klaar afgewerkt en kan zowel binnen als buitenshuis aangebracht worden.

Pleisterwerk wordt als een dunne stuclaag aangebracht op wanden die al redelijk vlak en strak zijn zoals in een nieuwbouwwoning. Oudere woningen hebben daarom soms ander stucwerk nodig wat ook wel raapwerk wordt genoemd.

Wat is sierpleister?

Een sierpleister muur is een muur die niet glad gestuct is. Er is een structuur zichtbaar in het stucwerk. De kosten liggen tussen de € 16 en € 20 per m² afhankelijk van welke korrel dikte u kiest.

Sierpleister stucwerk heeft granietkorrels in het stucwerk die de muur zijn structuur geven. Er is keuze in dikte van de korrel waardoor er verschillende structuren gemaakt kunnen worden.

Sierpleister wordt aangebracht op een gladde muur. Als de muur nog niet glad is zal er dus eerst een pleisterlaag (glad stucwerk) aangebracht moeten worden voordat het sierpleisterwerk aangebracht kan worden.

Wat is sausklaar stucen?

Voor € 12 tot € 25,- per m² kan een muur sausklaar gestuct worden. Een sausklare muur wordt op een vergelijkbare manier opgeleverd als een behangklare muur. Het afwerkingsniveau van het stucwerk is echter iets hoger waardoor het eindresultaat gladder en vlakker zal zijn.

Een sausklaar gestucte muur hoeft enkel nog afgewerkt te worden. Dit kan bijvoorbeeld door te sauzen, maar ook het spuiten van de muur is een prima optie. Meestal wordt een sausklare muur met latex bedekt. 

Wat is behangklaar stucen?

Behangklaar stucen is met een prijs tussen de € 8 en € 14 per m² een goedkope manier om wanden te voorzien van een stuclaag. Uiteraard moet de wand vervolgens nog wel behangen worden en is niet gereed om te schilderen.

Behangklaar stucwerk haalt de grootste oneffenheden uit de muur maar is minder strak dan bijvoorbeeld sausklaar stucwerk. Omdat het afwerkingsniveau lager is zijn de kosten per m² ook lager.

Soorten binnen stucwerk

Er zijn verschillende soorten stucwerk voor binnen. Iedere soort heeft zijn eigen voor en-nadelen en geeft ook een specifieke uitstraling. Stucwerk kan glad of met een korrel worden aangebracht door een stukadoor. De kosten van binnen stucwerk liggen afhankelijk van de laagdikte tussen de 12,- en 25,- euro per m².